Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes-AMG GT avslöjad i bilspel

Mercedes-AMG GT ska inte presenteras riktig än, men tack vare skärmdumpar från ett kommande bilspel får vi se hur Stuttgarts nya sportbil ser ut – i stora drag.

Vi kommer allt närmare officiella presentationen av ”SLS AMG-efterträdaren” Mercedes-AMG GT. Mercedes har redan visat oss bilder på interiören och ett par dunkla bilder som visar utsidan. För första gången kan vi nu få en uppfattning av hur nya sportcoupén ser ut på utsidan tack vare skärmdumpar från det kommande Playstation 4-spelet Driveclub (släpps 7 oktober).

På skärmdumparna får vi se hur rumpan ser ut och att den skiljer sig en hel del från hur SLS AMG, som inte ska ses som en företrädare, såg ut längst bak. Vi ser också delar av sidan på bilen och det som slår oss här är att Mercedes-AMG GT inte har måsvingar, något som SLS AMG hade. Det kan möjligtvis göra en och annan spekulant besviken. För första gången får vi också se hur mätarhuset ser ut, det fick vi aldrig göra när Mercedes bjöd på interiörbilder.

Mercedes-AMG GT kommer i två versioner, dels GT och dels GT-S. Båda har fyraliters V8-motor med turbomatning. GT-versionen har 462 hästkrafter medan GT-S har 510. Fler hästar lär vi få se längre fram i tiden, då eventuellt med respektingivande tilläggsbeteckningen Black Series.

Tisdagen 9 september är det premiär fullt ut för Mercedes-AMG GT. Då serveras du, som vanligt, alla bilder och fakta på teknikensvarld.se.

Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format.