Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes-AMG GT Black Series bekräftad

För en dryg månad sedan hade Mercedes-AMG GT världspremiär. Två modellversioner med antingen 462 eller 510 hästkrafter är det som gäller. En hetare Black Series hoppas många på, en modellversion som ser ut att bli av.

Mercedes nya supersportbil AMG GT behöver inte skämma för sig. Instegsversionen har en fyraliters V8 på 462 hästkrafter som skickar iväg bilen på 4,0 sekunder och fartökningen avstannar inte förrän mätarnålen pekar på 304 km/h. I andra änden av skalan (som är tvågradig) hittar vi AMG GT S där Mercedes plockar ut 510 hästkrafter ur samma maskin. Det ger oss en 0-100-siffra på 3,8 sekunder och en toppfart på 310 km/h.

Så fort Mercedes hade låtit avtäcka AMG GT föll det sig naturligt för många att ställa frågan: ”Kommer det en Black Series-version?”. För alla Mercedes-fans därute, och andra pålästa, reser sig håret på armarna när Black Series förs på tal . Black Series är nämligen namnet på Mercedes prestandaversioner av prestandaversionerna.

Brittiska Evo Magazine har via AMG:s boss Tobias Moers fått bekräftat att en Mercedes-AMG GT Black Series kommer. Eller som han själv formulerade svaret på frågan om vi kan förvänta oss en Black Series som är snabbare och skarpare än serieproduktionsmodellen: ”Oh yes”.

Ännu är det för tidigt att spekulera om några exakta specifikationer hos AMG GT Black Series, men sannolikt får den samma biturbo-V8 som AMG GT och AMG GT S, dock i rejält uppumpat utförande. Omkring, eller till och med över 600 hästkrafter är ingen vild gissning. Lägg därtill ett kaxigare utseende i form av ett aerodynamiskt karosspaket och lite andra detaljer som kommer att skilja den från sina motorsvagare syskon.

Evo Magazine skriver att vi inte bör förvänta oss Mercedes-AMG GT Black Series tidigare än 2018.