Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mercedes

Mercedes-AMG GT Black Series visar upp sig

Först läckta bilder på Instagram, därefter en officiell film från Mercedes. Här är AMG GT Black Series.

Att Mercedes-AMG GT är på väg att bli hetare än någonsin har varit en illa dold hemlighet med tanke på de spionbilder från Nürburgring vi sett under våren. En jättevinge bak på bilen var ett tydligt tecken på att Mercedes dammar av Black Series-beteckningen som en gång prydde stenhårda modellversioner, exempelvis Mercedes SLS AMG Black Series

 (som också hade en stor bakvinge).Under gårdagen dök det upp läckta bilder på nätet, via vår spionfotografs Instagram-konto, som visade Mercedes-AMG GT Black Series i sin fulla prakt. Bildläckan fick Mercedes att agera. De har inte valt att presentera bilen till fullo, däremot har de släppt en film på bilen där vi får se YouTube-kändisen Shmee150 ”stjäla” bilen.

https://youtu.be/tNMMJogU-5c

Några specifikationer bjuds världen ännu inte på, men det finns uppgifter som säger att Mercedes-AMG:s motorspecialister har pressat upp den fyra liter stora och twin turbo-matade V8:an som sitter i resten av AMG GT-serien till galna 720 hästkrafter och 850 newtonmeter. 0-100 uppges gå på 3,3 sekunder och toppfarten till 320 km/h. Det är lite vassare än 

Mercedes-AMG GT R som med sina futtiga 585 hästkrafter gör 0-100 km/h på 3,6 sekunder och toppar 318 km/h. Black Series-versionen uppges klara varvet runt Nürburgring på 6 minuter och 58 sekunder vilket är den åttonde snabbaste tiden runt banan – för gatlegala serieproduktionsbilar.

https://www.instagram.com/p/CCZfXWEl0qr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

 

Vi misstänker att Mercedes kommer att dra skynket av AMG GT Black Series och alla dess specifikationer vilken kommande dag som helst.