Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes-AMG GT Coupe gör debut i Genève

Förra året presenterades konceptbilen Mercedes GT Concept vid Genèvesalongen. I år är det dags för produktionsbilen att göra entré på scenen. En fyrdörrarscoupé som får namnet Mercedes-AMG GT Coupe som lär ge konkurrenten Porsche Panamera en rejäl match.

När bilsalongen i Genève gick av stapeln förra året visade Mercedes upp konceptet GT Concept. En fyrdörrarscoupé som hade en förbrännings-V8 och en el motor under skalet som tillsammans producerade 805 hästkrafter. Samtidigt som den visades för drygt ett år sedan så var Mercedes tydliga med att klargöra att GT Concept inte skulle betraktas som en showbil utan att den exteriöra designen var en tydlig indikation på hur den kommande produktionsbilen ska komma att se ut.

Mercedes-AMG GT Concept visades under Genèvesalongen 2017.

Ja och de som väntat på att få se produktionsbilen behöver inte vänta längre än några veckor till då det Stuttgart-baserade företaget nu meddelat att den kommer att visas vid årets bilsalong i Genève.

Namnet GT Concept byts nu ut mot Mercedes-AMG GT Coupe samtidigt som de skickar med ett par bilder på en maskerad bil.

Enligt de rykten som florerar kommer bilen som presenteras i mars ha en 4.0-liters biturbo V8 som producerar 608 hästkrafter och i framtiden lär även plug in-hybriden som fanns in GT Concept att hitta sig in i värstingmodellen.