Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes AMG GT får kraftfull V8

Mercedes Porsche 911-utmanare AMG GT kommer att få en dubbelturboladdad V8 på fyra liter, ett riktigt kraftpaket som även kommer att ta plats i andra AMG-modeller.

https://youtu.be/jHAaVrR4LZs

De tidigare ryktena om att Mercedes nya supersportbil, och ersättare till SLS, kommer att drivas av en V8 visar sig vara sanna. Kraftpaketet under huven på kommande 

AMG GT blir alltså en 4,0-liters V8 med dubbelturbo som levererar 510 hästkrafter vid 6 250 r/min, och 650 newtonmeter mellan 1 750 och 4 750 r/min.

Motorn som fått internkod M178 uppfyller Euro 6-utsläppskraven och torrvikt för kraftpaketet är 209 kilo. Motorn har kolvar och dubbla överliggande kamaxlar i lättviktsmaterial, cylinderväggarna är klädda med en särskild nano-beläggning som minskar friktionen. Tack vare att motorn har torrsump kan den monteras lägre i bilen vilket ger en bättre viktfördelning, och de två turboaggregaten sitter monterade mellan cylinderbankarna för att göra motorn så kompakt som möjligt.

Motorn kommer att hitta ner under huven på kommande C63 AMG, men först får vi se den i kommande supersportbilen AMG GT som förväntas introduceras i höst.