Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes AMG-GT
Mercedes AMG-GT
Mercedes AMG-GT
Mercedes AMG-GT Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes-AMG GT – första officiella bilderna

Det närmar sig avtäckningsdags för Mercedes nya sportcoupé AMG GT. Hur snart vet vi inte riktigt, men så pass nära att Mercedes nu gett oss de första bilderna att, för dem som önskar, dregla över.

Så sent som för knappt två veckor sedan visade vi er de senaste spionbilderna på Mercedes kommande sportcoupé som tar vid där SLS AMG slutade. Eller nja, inte riktigt. Nya sportkärran ska nämligen vara tajtare, aningen nättare och sägs ha betydligt bättre precision än SLS AMG att den ska kunna göra livet surt för hårdnackade konkurrenter som exempelvis Porsche 911. Till och med precisionsvagnen Porsche Cayman har nämnts som Mercedes villebråd.

När vi skrev om bilen senast var vi lite osäkra på modellnamnet. SLC tog vi upp som ett alternativ, AMG GT som ett annat. Nu när Mercedes har släppt de först bilderna (endast interiöra) på bilen avslöjar de också namnet. Deras nya sportcoupé heter nämligen Mercedes-AMG GT. Med bindestreck mellan Mercedes och AMG, precis som i namnet på Mercedes dotterbolag Mercedes-AMG GmbH. Och GT på slutet, inte AMG.

Det vi ser på bilderna är inte mycket att orda över. Formerna på interiören följer samma mönster som i de senaste modellerna Mercedes lanserat, med en kraftig och svepande mittkonsol som i övre änden breder ut sig i instrumentbrädan. Men i AMG GT, vi kallar den så för tillfället, har detaljer fått en sportigare touch. Exempelvis ventilationsblåsen som är mer friliggande, samt knappar och vred som fått ett klassiskt sportbilsutseende. Färgerna på interiören, rött och svart, späder på bilens sportiga attityd.

Mercedes-AMG:s vd Tobias Moers säger att AMG GT kommer att positionera AMG-varumärket på ett mer häftigt och aggressivt sätt än vad som gjorts hittills.

Mercedes berättar inget tekniskt kring bilen så vi får gå på de uppgifter vi gett er tidigare. Det skulle i så fall betyda att Mercedes-AMG GT får en dubbelturbomatad V8 på fyra liter som levererar 525 hästkrafter och att en eventuell instegsversion med omkring 485 hästkrafter kan bli aktuell efterhand. En Black Series-version ligger sannolikt på något ritbord hos Mercedes-AMG. Om den tar sig från det stadiet och ut i fria luften kommer vi att få uppleva en värstingversion med uppemot 600 hästkrafter.

Parissalongen i höst är troligt skådeplats om man som bilintresserad vill se Mercedes-AMG GT ha världspremiär.

Detta är för övrigt andra bildutskicket från Mercedes med AMG GT. Förra sommaren skickade de ut officiella spionbilder.