Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes-AMG GT Roadster officiell - supersnabb tysk hårfön

Det var endast fyra dagar sedan Mercedes lade upp den mycket korta teasern på sin youtubekanal som bekräftade att en roadster-version av AMG GT var påväg. Nu har den, eller snarare de, officiellt presenterats. 

Det är nämligen inte en roadstermodell det rör sig om, utan två. Både Mercedes-AMG GT Roadster och Mercedes-AMG GT C Roadster är nu officiella. GT Roadster får ut 469 hästkrafter, vilket inte är något den behöver skämmas över, men GT C Roadster får ut hela 549 hästkrafter ur samma motor, vilket gör GT C Roadster till den näst starkaste modellen i AMG GT-familjen, endast bakom AMG GT R.

Båda modellerna får kraften från en fyraliters V8 med direktinsprutning, och för att få ner kraften i backen har båda modellerna utrustats med en sjuväxlad dubbelkopplingsåda. Det ger bilarna prestanda som verkligen inte skämmer för sig. GT Roadster kommer upp i hundra kilometer i timmen på fyra sekunder blankt, medan GT C Roadster kommer upp i lika hög fart på 3,7 sekunder. Toppfarten är 302 kilometer i timmen för GT Roadster och 316 kilometer i timmen för GT C Roadster.

Fyra körlägen finns i bägge bilarna; Comfort, Sport och Sport Plus samt Individual som låter dig anpassa inställningarna som du vill. GT C Roadster har även ett ”Race”-läge för maximal prestanda. I mittkonsolen finns en knapp endast kallad ”M”. Knappen gör inte att du tar kontakt med James Bonds chef utan den aktiverar manuell växellåda och fungerar i alla körlägen. 

Taket fälls på elva sekunder och fungerar i farter upp till 50 kilometer i timmen. Takstommen är av aluminium, vilket hjälper till att hålla en låg tyngdpunkt och erbjuder extra skydd ifall bilen skulle hamna på taket.

Priser har inte presenterats än, men räkna med att du kommer behöva lägga ut en rejäl summa för att få föna håret i över 300 kilometer i timmen.