Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes-AMG S 63 Coupé Black Edition har tusen hästar

Tyska trimfirman Mansory brädar nu sina inhemska konkurrenter Brabus. Med sin tusenhästarversion av Mercedes-AMG S 63 Coupé har en ny nivå nåtts.

Trimfirmorna som sätter klorna i Mercedes prestandamodeller är inne i ett stim där det gäller att leverera fler hästkrafter än de andra. För ett tag sedan presenterade välkända Brabus sin 850 6,0 Biturbo, en Mercedes-AMG S 63 Coupé 4Matic med hela 850 hästkrafter som gör 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Det kan jämföras med originalbilens 585 hästkrafter och 0-100 km/h på 3,9 sekunder.

Men nu får Brabus se sig brädade av inte riktigt lika välkända Mansory, även det en tysk trimfirma. Med sig till Frankfurtsalongen nästa vecka tar de nämligen med sig Mercedes-AMG S 63 Coupé Black Edition, ett namn som anspelar på Mercedes egen prestandamodellserie Black Series.

Mansory lyckas nämligen klämma ytterligare 415 hästkrafter ur Mercedes AMG-V8 på 4,4 liter. Totalt 1 000 hästkrafter med andra ord. Exakt vad de har gjort med motorn känner vi inte till, men effekthöjningen är av samma typ som finns i Mansorys S 63 AMG. Det innebär alltså att toppeffekten ackompanjeras av ett maxvrid på 1 400 newtonmeter, elektroniskt begränsad för att bilen ska hålla.

Precis som på deras fyrdörrarssedan avverkas 0-100 km/h på 3,2 sekunder, 0,7 sekunder snabbare än originalbilen och 0,3 sekunder snabbare än Brabus variant.

Utöver monsteruppgraderingen under huven har Mansory smackat på ett bodykit som till stora delar är i kolfiber, gett huven två luftintag, fäst en stor vinge på bakluckan och monterat 22-tumshjul.

Insidan sägs matcha utsidan, även om de i dagsläget inte visar den på bild.

Sex Mansory Mercedes-AMG S 63 Coupé Black Edition ska tillverkas. Prislapp okänd.