Mercedes-AMG Projcect ONE.

Mercedes-AMG:s "Project ONE" kommer i september

Den nya supersportbilen från Mercedes-AMG, Project ONE, kommer att dela mycket teknik med företagets F1-bil – och premiär blir det i Frankfurt i september.

Att Mercedes-AMG håller på att utveckla en extrem supersportbil vet vi sedan tidigare. Vad vi inte visste var när bilen, som kallas Project ONE, skulle presenteras. Men nu är det klart – det blir premiärvisning på bilsalongen i Frankfurt i september i år. Det säger Mercedes-AMG-chefen Tobias Moers till Motor1.

Vidare bekräftar Moers att Project ONE kommer att ta med sig stora delar av Mercedes F1-teknik ut på gatan. Drivlinan kommer till stor del att vara den samma som i tillverkarens tävlingsbil W07 Hybrid. Ja, det innebär alltså 1,6-liters V6:an kombinerat med elmotorer och omkring 1000 hästkrafter. Den enda egentliga skillnaden, säger Moers, kommer vara en mer civiliserad tomgångs-nivå än tävlingsbilens, som varvar 4000 varv/min på tomgång. Men det ska inte påverka varvtalsstoppet, som fortfarande ska vara en bra bit över 10 000 varv/min.

Moers säger att Project One "troligtvis blir den mest fascinerande tvåsitsiga bil som någonsin kommer att nå gatan". De första leveranserna beräknas starta 2019.