Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101011-mercedes återkallar
101011-mercedes återkallar
101011-mercedes återkallar
101011-mercedes återkallar Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes återkallar 85 000 bilar

Amerikanska NHTSA flaggar nu för att Mercedes ska återkalla drygt 85 000 bilar i USA på grund av ett fel som gör att styrservovätska kan läcka ut ur systemet.

85 078 exemplar av Mercedes C-klass och E-klass av årsmodellerna 2010 och 2011 är på väg att återkallas i USA. Anledningen är ett fel i styrservosystemet där servovätska kan läcka ut och orsaka nedsatt servoverkan. Mercedes tar in bilarna till verkstad för efterdragning efter en felaktig montering vid produktionen.

Amerikanska NHTSA påpekar att nedsatt servoverkan kan påverka kontrollen vid exempelvis fickparkeringar då servosystemet belastas som hårdast.

En talesman för Daimler betonade samtidigt att förare som råkat ut för problemet fortfarande har kunnat ha kontroll över bilen. Samme talesman uttalade också att återkallelsen kan komma att påverka ägare av C-klass och E-klass i andra länder runt om i världen.

Återkallelserna duggar tätt i år. Biltillverkaren har dragit öronen åt sig efter att Toyota drabbades av ett rekordskadestånd på 16,4 miljoner dollar i USA efter ett antal skenande Prius-bilar.

För en dryg vecka sedan aviserade BMW återkallelse av 350 000 bilar med V8- och V12-motorer (inklusive Rolls-Royce) efter kärv med bromssystemen.

Läs mer