Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes B-klass facelift är här

BMW har nyligen släppt den direkta konkurrenten 2-serie Active Tourer och nu kontrar Mercedes med ett ansiktslyft av B-klassen. Modernare yttre, lyxigare inre och uppdaterade motorer utgör nyheterna.

Medan BMW alldeles nyligen lanserade sin första modell i den lilla MPV-klassen är Mercedes B-klass redan innan på sin andra generation och den är dessutom nu redo för ett ansiktslyft, vilket kommer att presenteras officiellt på bilsalongen i Paris i början av oktober. Drygt 350 000 bilar har sålts sedan premiären 2011 och för att försäljningen ska vara fortsatt stark får B-klassen först och främst en moderniserad utsida.

Störst nyhet är den uppdaterade frontspoilern som inte längre behöver husera några parkeringsljus. Dessa är numera införlivade i huvudstrålkastarna som, mot en extra kostnad, kan fås i LED-utförande. Baktill syns uppdaterade lampor och ett nytt stuk på den nedre delen av stötfångaren som också har fått en ny kromlist.

Invändigt har Mercedes siktat på att skapa en lyxigare känsla men så mycket mer än en större och fristående skärm för infotainment kan vi inte se. Keyless-go är däremot ett nytt tillgängligt tillval, liksom de nya utrustningsnivåerna Style, Urban och AMG Line. Säkerhetssystemet Collision Prevention Assist utökas med autobromsfunktion.

Den största nyheten på motorsidan kommer i början av november då B-klass blir tillgänglig som elbil och då heter B-klass Electric Drive. Det är en helt eldriven bil med 180 hästkrafter, 340 newtonmeter och ett 28 kWh-batteri. Räckvidden blir som mest 17 mil.

En annan motornyhet kommer i form av B 200 CDI 4Matic som blir svagaste och billigaste fyrhjulsdrivna konfigurationen.