100401-merca-c-klass-coupe Foto: press foto, do not use for advertising purposes

Mercedes bekräftar C-klass Coupé

Nästa år ansluter en fjärde modellvariant till C-klassen. Mercedes bekräftar nu att en coupéversion av C-klassen kommer nästa år och att den ska heta C-klass Coupé.

Mercedes-fabriken i Bremen får mycket att göra nästa år. Mercedes meddelar nu att Bremen-fabriken ska bygga en till variant av C-klassen. På sin enda produktionslina sätter Bremen redan i dag ihop C-klass Sedan, C-klass kombi och lillsuven GLK. Nästa år tillkommer C-klass Coupé.

C-klass Coupé ersätter nuvarande CLC. Att coupén ska byta namn till C-klass Coupé var väntad med tanke på storebroderns namnbyte från CLK till E-klass Coupé. Medan både CLC och gamla CLK begåvades med design som avvek kraftigt från basmodellerna ska nya C-klass Coupé bli mer lik vanliga C-klass, det vill säga samma förhållande som gäller mellan E-klass Sedan och E-klass Coupé. En källa till brittiska Autocar avslöjar, till alla cabrioletälskares förtret, att det inte finns några planer på en cabrioletversion.

C-klass Coupé väntas dock inte bli någon långlivad bil. Utvecklingen av nästa generation C-klass, den fjärde, är redan på gång hos Mercedes i Stuttgart och coupéversionen lär inte finnas på marknaden i mer än fyra år. C-klass ersätts då av en ny generation med kurviga linjer i samma anda som konceptbilen F 800 Style.

Läs mer