Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes bygger coupéversion av GL

Mercedes tycks inte ha blivit avskräckta av kritiken mot BMW X6, Mercedes uppges nämligen vara i full färd att utveckla GLC – en coupévariant av stora suven GL.

Från tyska Autobild hör vi talas om att Mercedes har något stort på gång. Med betoning på stort rapporterar Autobild om en kommande Mercedes-modell som kan komma att kallas GLC. Som namnet antyder handlar det om en modell som kommer att förhålla sig till GL på samma sätt som CLS till E-klass och CLA till A-klass – en coupékaross med fyra dörrar helt enkelt.

 Tanken är att GLC som sägs begå premiär 2015, ska konkurrera med Audis kommande Q8 och BMW:s X7, två sedan länge omtalade crossoverbilar av största storlek. Om man vill beskylla någon för att ha startat segmentet så förs tankarna till BMW X6 som blev banbrytande med sitt stora omfång men trånga kupéutrymme.

 GLC sägs få en elegant sluttande taklinje på bekostnad av bagageutrymmet. Fokus ska ligga på kunglig transport av fyra åkande. Motorutbudet kommer att bestå av en uppsättning sex- och åttacylindriga bensin- och dieselmotorer. En AMG-modell följer ungefär ett år efter lanseringen. Om Autobilds uppgifter om en kommande GLC stämmer lär Mercedes-fabriken i amerikanska Tuscaloosa få ännu ett uppdrag på sitt bord.