Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes C 63 AMG Edition 507Mercedes C 63 AMG Edition 507Mercedes C 63 AMG Edition 507
Mercedes C 63 AMG Edition 507 Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes C 63 AMG får SLS-delar och 507 hästkrafter

Nyheterna inför Genèvesalongen börjar duga tätt. Det senaste kommer från Mercedes hustrimmare AMG och stavas C 63 AMG Edition 507.

Mercedes C 63 AMG börjar bli till åren och ska snart pensioneras. Som en sista specialversion presenteras en helt ny modellversion kallad Mercedes C 63 AMG Edition 507. På ren svenska innebär det en rejäl motoruppgradering på 50 hästkrafter.

Den 6,2-liter stora V8:an hämtar smidda kolvar, lätta vevaxlar och nya vevstakar från supersportbilen SLS AMG. Förändringarna har fått effekten att öka från 457 till 507 hästkrafter. Vridmomenten har också ökat till 610 newtonmeter, 75 mer än hos kommande BMW M3 och M4.

Accelerationstiden har sjunkit från 4,5 till 4,2 sekunder för sedanen och coupén. Kombin är en tiondel långsammare. Trots de rejäla prestandaskillnaderna är förbrukningen densamma som tidigare.

På utsidan känner den vanliga C 63 AMG-ägaren igen sig bortsett från några få detaljer. Keramiska bromsar med röda ok är standard och täcks av nya lätta 19-tumsfälgar. Dessutom hämtas motorhuven, med sina karakteristiska ventilationshål, från C 63 AMG Coupé Black Series. På sedan- och coupémodellerna finns även en ny blanksvart spoiler på bakluckan. Gemensamt för alla karossversioner är svart grill och backspegelkåpor. Dessutom har strålkastarglaset fått en mörk film. Unikt för Edition 507 är den nya mattgrå färgen som går att välja till, likt den på dagens M3.

På insidan möts man av samma Alcantara-säten som i dagens modell, det enda som utmärker sig är några 507-märken. Förutom smådetaljer blir även alla Editon 507 utrustade med AMG Driver's package från fabrik, detta innebär bland annat att toppfarten höjs till 280 km/h.

Mercedes C 63 AMG Edition 507 blir troligtvis en av de sista modellerna med den legendariska 6,2-liters V8-motorn. Som bekant har resten av AMG-modellerna, förutom SLS AMG, gått över till den nya dubbelturbomaskinen på 5,5-liter.