Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110201-mercedes-c63-amg110201-mercedes-c63-amg110201-mercedes-c63-amg
110201-mercedes-c63-amg Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes C 63 AMG i nytt utförande

Nu uppdateras även AMG-versionen av Mercedes C-klass med det nya utseendet. Nya C 63 AMG får samma kantiga front som vanlig C-klass men några motormässiga nyheter är det inte tal om. Växellådan däremot…

Till skillnad från andra nya AMG-modeller från Mercedes får C 63 AMG inte tillgång till den nya 5,5-litersåttan. Den gamla V8-motorn på 6,2 liter, 457 hästkrafter och 600 newtonmeter är exakt densamma som förut, bortsett från att den har blivit lite snålare.

Att C 63 AMG genomgår samma ansiktslyft som de vanliga C-klassbilarna är ingen överraskning, snarare en mycket väntad nyhet som dessutom redan läckt ut en aning på nätet. Ansiktslyftet ger C 63 AMG den nya, lite kantigare frontspoilern och de nya strålkastarna. Baktill finns en ny diffusor med fyrdubbla kromade avgaspipor.

Den stora nyheten är att Mercedes C 63 AMG byter växellåda. Den gamla sjustegade automaten kastas ut till förmån för samma sjuväxlade MCT-låda som debuterade i SL 63 AMG. Den nya växellådan, tillsammans med en ny effektivare servopump, gör att den blandade bränsleförbrukningen sjunker från 1,34 till 1,2 l/mil (1,3 l/mil i kombiutförande) och att koldioxidutsläppen minskar till 280 g/km (288 g/km). MCT-lådan är inte bara snabbare och snålare utan kan även ställas in i fyra olika förinställda växlingslägen – C (Controlled Efficiency), S (Sport), S+ (Sport Plus) och M (manuell). I sistnämnda läget kan lådan genomföra växlingarna på 100 millisekunder. I förstnämnda läget, Controlled Efficiency, växlar lådan mjukt och uppväxlingarna sker tidigt för att hålla motorns varvtal så lågt som möjligt.

Läs mer