Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes C-klass Coupé och Cabriolet facelift officiella

Mercedes har i dag avtäckt uppdaterade versioner av C-klass i coupé- och cabrioletutförande.

På New Yorks bilsalong som drar igång precis innan mars övergår till april ska Mercedes ställa ut C-klass Coupé och C-klass Cabriolet samt AMG-varianten C43 4Matic, samtliga i uppdaterade utförandet i och med att nuvarande generation kommit halvvägs genom livet.

Inte helt oväntat följer coupé- och cabrioletversionerna samma mönster som uppdaterade C-klass i sedan- och kombiutförande som visades i mitten av februari och hade salongspremiär i Genève för ett par veckor sedan.

Nya stötfångare, uppdaterad grill – med en ribba på de effektsvagare varianterna och två ribbor på AMG C 43-varianten – och svagt förändrade strålkastare med LED High Performance som standard tillhör de större nyheterna på utsidan medan insidans största nyhet är den 12,3 tum stora display som fyller upp mätarhuset framför föraren. Det digitala mätarhuset är tillval. C-klass har alltså inte fått ta del av den stora ”dubbelskärm” som flera andra av märkets modeller fått de senaste åren. C-klass har kvar den mer självständiga infotainmentskärmen som med sina 10,25 tum sticker upp från mittkonsolen.

Pekplattan är även den uppdaterad och bjuder numera på haptisk feedback och interiörbelysningen bjuder på 64 olika färger. Röststyrningssystemet är även det uppdaterat för större förståelse och fler kommandon.

På säkerhetssidan har C-klass Coupé och Cabriolet gjort ett större kliv uppåt genom att få förarassistansteknik från bland annat S-klass. Adaptiv farthållare med autobroms, styrhjälp inklusive teknik för automatisk undermanöver, döda vinkeln-varnare, filhållnings- och filbytesassistenter samt mycket mer.

Motorerna i uppdaterade C-klass Coupé och Cabriolet är bensinaren C 200 med 184 hästkrafter, som även finns med fyrhjulsdrift, dieseln C 220 d med 194 hästkrafter samt bensinaren AMG C 43 4Matic. Förstnämnda bensinaren är fyrcylindrig och bara på 1,5 liter men får extra kraft från EQ Boost-systemet, det vill säga ett elsystem på 48 volt. 14 extra hästkrafter ger systemet.

Dieselmodellen är Mercedes extra stolta över i och med att den innehåller senaste generationens dieselmotor som lever upp till utsläppskraven Euro 6d TEMP. Trots att den är 24 hästkrafter starkare än föregångaren är den ändå snålare med som lägst 0,46 liter per mil vilket översatt till koldioxid blir 121 gram per kilometer.

Mercedes C-klass Coupé och Cabriolet facelift har marknadslansering mitt i sommaren, närmare bestämt i juli i år. Priserna presenteras senare.