Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes C-klass Coupé officiell – bilder, fakta och film

Nya Merceds C-klass Coupé äntrar marknaden och äntligen har den fått de former den förtjänar.

https://youtu.be/8OYyp3Udi64

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I januari fick vi se spionbilder på den nya mellanklasscoupén och som vi kunde förvänta oss bär den många likheter med sin storebror, S-klass Coupé. Jämfört med föregångaren är nya C-klass Coupé 95 millimeter längre, varav 80 millimeter extra hjulbas, den är även 40 millimeter bredare. Jämfört med vanliga C-klass är coupé-versionen 15 millimeter lägre för att ge ett sportigare uttryck.

De extra millimetrarna ska ge en rymligare kupé som rymmer fyra personer bekvämt och interiören är i stort sett likadan som vanliga C-klass. Svepande former och läder blandat med aluminium och paneler i trä eller pianolack.

Väljer du att utrusta bilen med paketet ”AMG Line” medföljer bland annat 18-tums AMG-fälgar och stötfångare med lite sportigare design samt interiördetaljer i en sportigare anda. Så som paneler i svart askträ och flatbottnad sportratt.

Motoralternativen som Mercedes delar av sig med i nuläget är fyra bensinare från 156 hästkrafter i C 180, följd av 184, 211 och 245 hästkrafter. På dieselsidan erbjuds två fyrcylindriga motorer på antingen 170 eller 204 hästkrafter. Som tillval erbjuds även Airmatic luftfjädring, en lång radda av säkerhetssystem, panoramaglastak och 360-graders kamera för att nämnda några av dem.

Värstingversionerna från AMG, C 63 och C 63 S Coupé, får vi dock vänta på ett litet tag till.