Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100617-nya mercedes cl
100617-nya mercedes cl
100617-nya mercedes cl
100617-nya mercedes cl

Mercedes CL AMG facelift avslöjad

Lyxcoupén CL från Mercedes ska alldeles snart presenteras i ansiktslyft utförande. Mercedes har ännu inte visat eller berättat något så i stället kan vi bjuda på en bild som läckt ut på Internet. Ny aggressivare framtoning bjuds det på och antagligen också en helt ny motor.

Det är holländska autoblog.nl som har kommit över den första bilden på ansiktslyfta Mercedes CL, i detta fallet i AMG-utförande. Jämför vi de båda bilderna nedan ser vi att ansiktslyftningen innehåller en i stort sett helt ny front där grillen har formats om med en kraftig horisontell ribba i stället för två, spoilern har har fått en mer kraftfull utformning med större luftinsläpp med LED-ljusslingor i de båda yttre samt att strålkastarna har modellerats om för att mer stämma överens med de på SL som nyligen lyfts. I nederkant av dessa hittar vi även här LED-ljusslingor.

Andra tydliga nyheter som ansiktslyftningen innebär är huven som bullas upp lite extra tack vare nya veck, framskärmarna går motsatt väg med renare, mindre runda former, nya sidobackspeglar samt en uppsättning fälgar av lite annan karaktär.

Under huven förväntas nya CL 63 AMG ta del av den nyutvecklade dubbelturboförsedda V8-motor på 5,5 liter och 544 hästkrafter som Mercedes visade upp för tre månader sedan. Vridmomentet i denna uppgår till 800 newtonmeter. CL 63 AMG ska då även kunna fås med 571 hästkrafter och 900 newtonmeter, men då måste man välja tillvalspaketet Performance där laddtrycket har höjts från 1,0 till 1,3 bar. Anledningen till motorbytet är mer effekt till lägre kostnad, det vill säga sänkt bensinförbrukning och koldioxidutsläpp.

Läs mer