Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes E 63 AMG – första bilden

Snart får vi veta precis allt om nya Mercedes E 63 AMG men i väntan på att bilen blir officiell kommer här den första bilden. Det här är fronten du ska akta dig för när du ligger i vänsterfilen på autobahn.

Det är bråda dagar för Mercedes nu när hela E-klassen ansiktslyfts. Hittills har vi fått se sedanen, kombin, cabrioleten och coupén i det nya utförandet och kvar återstår alltså bara AMG-modellen. Kanske kommer ni ihåg att det var just E 63 AMG som dök upp på den första spionbilden av nya E-klass i början av december men nu har Mercedes släppt den första officiella bilden.

 E 63 AMG får som synes en egen front med stora luftintag i stötfångaren och en grill med endast en tvärgående ribba. Alla fyra hjulhus är försiktigt breddade. Vi har tidigare fått veta att nya AMG-modellen blir ruskigt snabb med sina 558 hästkrafter och 720 newtonmeter ur samma dubbelturbomatade 5,5-litersåtta som förut. 0-100 km/h ska nu gå på 3,5 sekunder. Den stora nyheten är att E 63 AMG för första gången ska gå att få med fyrhjulsdrift. Tro dock inte att det är samma 4Matic-system som till vanliga E-klass. Grundkonstruktionen är visserligen den samma men AMG-divisionen har modifierat systemet kraftigt för att det ska passa den starka motorn. Medan ett vanligt 4Matic-system fördelar kraften 45/55 mellan fram och bakaxel skickar AMG-versionen endast 33 procent av kraften till framhjulen. Och så är det konstant, till skillnad från ett vanligt 4Matic som kan variera kraften från 30/70 till 70/30.

 Mer information och fler bilder kommer inom kort.