Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091022-e-klass-cabriolet
091022-e-klass-cabriolet
091022-e-klass-cabriolet
091022-e-klass-cabriolet

Mercedes E-klass Cabriolet

Vi har redan sett flertalet spionbilder och en spionfilm på kommande Mercedes E-klass Cabriolet i knappt någon maskering alls. Nu har tre nya bilder läckt ut som visar mer av bilen.

Europeiska motsvarigheten till PRV (Patent- och registreringsverket) har blivit en källa att räkna med när det gäller avslöjandet av kommande bilmodeller.

Nu är det Mercedes E-klass Cabriolet, som ersätter CLK Cabriolet, som har läckt ut i form av tidiga bilder. Jämfört med de spionbilder som vi tidigare har visat avslöjar de nya bilderna inte speciellt mycket mer, bortsett från strålkastarna och delar av sittbrunnen då taket är nedfällt. Taket ja, det blir alltså tygsufflett som gäller på E-klass Cabriolet även om många kanske hade gått och hoppats på ett fällbart plåttak. Mercedes tanke lär vara att de vill ha kvar en cabriolet i modellprogrammet med klassiskt tygtak nu när både SLK och SL har plåttak. Jo visst, det finns faktiskt en annan Mercedes med tygtak kvar – SLR Roadster.

En annan anledning till att de vill ha tygtak kan vara den att de vill undvika att ge ”tygtakskunderna” möjligheten att gå över till Audi (som ju stenhårt kör med tygtak) och så småningom också BMW då nästa generation 3-serie Cabriolet verkar få tygtak igen.

Överlag följer cabrioletversionen av E-klass samma former som coupéversionen förfogar över. En liten detalj skiljer de båda åt, en detalj som kanske inte är helt lätt att se på de nya bilderna. Det är vindruteramens övre kant som utgörs av en liten ”ribba” som fälls upp när bilen är nedcabbad och rullar. Vi har sett denna speciella lösning på bild tidigare och vi förmodar att den är till för att eliminera turbulens bland de åkande i sittbrunnen.

Under huven kan vi räkna med samma motoralternativ som coupéversionen i dag bjuder på. Det skulle i så fall betyda de tre bensinmotorerna E 250 CGI, E 350 CGI och E 500 samt dieselmotorerna E 250 CDI och E 350 CDI. Alla motorer bortsett från E 500 klassas som BlueEfficiency-motorer. Om det kommer en AMG-version av E-klass Cabriolet (och E-klass Coupé) är fortfarande osäkert med tanke på uppgifterna från i våras som berättade att Mercedes inte har för avsikt att göra prestandaversionen av de båda glidarversionerna.

Premiären av E-klass Cabriolet kommer med största sannolikhet att äga rum på Genèvesalongen i mars nästa år. Premiär i bilhallarna när sommarmånaderna tar vid hade suttit som gjutet, men det pekar på att bilen lanseras först när den svenska sommaren tagit slut.

För fler bilder och film på kommande Mercedes E-klass, klicka här.

Läs mer

Test och provkörningar