Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Autofacil.es

Mercedes E-klass facelift avslöjad!

Att Mercedes haft ett facelift på gång till E-klass har vi vetat ett bra tag nu, men först nu har en helt omaskerad bil fångats på bild. Vi säger välkommen till nya, mjuka, E-klass!

Bilden som är tagen av läsare till den spanska tidningen Autofacil.es visar att E-klass får större förändringar än vad det tidigare spekulerats i. Helt ny front med mjukare linjer, försvunna veck längs karossens sida samt en uppdaterad bakdel. Strax bakom framhjulen sägs den fotograferade bilen ha ett ”V8 Biturbo”-emblem vilket skvallrar om att det är AMG-modellen. Något också den svarta spoilern på bakluckan tyder på.

 De gamla tvådelade och vassa strålkastarna slopas och i stället får fronten betydligt mjukare linjer som påminner om faceliftade Mercedes C-klass. Också luftintagen under strålkastarna har betydligt mjukare linjer, även om de på den fotograferade bilen är extra stora då det är en AMG-modell.

 Bakljusen får samma grundform som tidigare, men det tidigare stora vecket över de bakre hjulhusen försvinner. Bullmerca-vecket återupplivades till just E-klassen för att härröra till de gamla pontonkarosserna, men de fick alltså bara en kort återkomst.

 Bilden avslöjar inget om interiören, men även där kan vi vänta oss en uppdatering. Först och främst med nya och mer avancerade utrustningstillval som skillnad. Motorerna väntas bli ungefär desamma som i dag, men vi räknar med att samtliga motorer justeras för lägre bränsleförbrukning.