Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes E-klass facelift 2013Mercedes E-klass facelift 2013Mercedes E-klass facelift 2013
Mercedes E-klass facelift 2013

Mercedes E-klass facelift avslöjad!

Några av Mercedes officiella bilder på uppdaterade E-klass har letat sig ut på Internet. Nu kan vi ta del av de nya, stora strålkastarna, de nygräddade bakskärmarna och interiören. Bland annat.

Vi har redan sett större delen av Mercedes E-klass facelift 2013 tack vare en bild som visade nya E 63 AMG. Nyheterna var dock inte helt lätta att greppa då bildvinkeln inte var den bästa. I dag kan vi däremot ordentligt gotta oss i nyheterna eftersom sex officiella bilder från Mercedes har läckt ut på nätet. Bilderna visar både kombin och sedanen samt interiören.

 Att det handlar om ett ansiktslyft i ordets rätta bemärkelse råder det ingen tvekan om. Mercedes E-klass får från och med nästa modellår ett helt nytt ansikte där de tidigare kännetecknande dubbla strålkastarna har ersatts med stora, sammanhängande enheter som är lite mjukare i formerna. Grillen är också ny med kraftigare kromsarg med mer djupkänsla. Grillen ser större ut än tidigare och har fått ett mer gladlynt utseende. Noterbart är att E-klass inte enbart kommer att få grillen med stor stjärna i mitten utan kommer precis som i dag även att finnas i utförandet där stjärnemblemet sitter på huven. Frontspoilern har också nytt utseende där främst de yttre luftintagen har skulpterats om till ett mjukare utförande.

 Bak på E-klass facelift ser förändringarna ut att vara i stort sett obefintliga, bortsett från bakskärmarna som har tappat det så omdiskuterade vecket som var en inspirationsdetalj från 1950-talets Bull-Merca. Bakljusen har fått lite annorlunda placering av LED-slingorna vilket syns tydligast på bilderna som visas kombiversionen. Stötfångarens nederdel där avgaspiporna mynnar ut har också gjorts om en aning.

 Interiört är det nästan på pricken likt det som finns i utgående årsmodell. Några knappar och reglage har fått ny utformning och placering. En nyhet är den analoga klockan mellan friskluftsutblåsen på mittkonsolen.

 Några tekniska data har inte läckt ut i samband med bilderna, men räkna med i stort sett samma motorpalett som i dag men med vissa skillnader vad gäller förbrukning och effekt. E 63 AMG blir värstingversionen, precis som i dag, men får 558 hästkrafter i stället för 525 och sägs göra 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Galet!

 Mer information lär komma direkt från Mercedes vilken dag som helst. Håll utkik här på teknikensvarld.se!

Mercedes E-klass facelift är officiell. Läs mer på länken, inklusive alla motoralternativ.