Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sedanmodell ingår i Mercedes EQ-planer

En elektrisk sedanmodell ingår i planerna för Mercedes EQ-varumärke. Men det är inte frågan om en elektrifierad C-klass vilket det tidigare ryktats om. Mercedes ska istället ta fram en helt egen sedanmodell till EQ-serien.

OBS bilden visar Mercedes EQ A Concept

Uppgifterna kommer från brittiska Autocar som pratat med Mercedes chefsingenjör Christian Frueh.

Frueh bekräftar att en renodlad elektrisk sedan i C-klassens storlek är på gång men att det är frågan om en bil med en helt annan, egen, design.

Någon el-C-klass finns i nuläget inte i planerna, däremot satsar man som bekant på laddhybrid- och mildhybridalternativ till mellanklassbilen. På senaste Genève-salongen visade man upp både C- och E-klass som laddhybrider med kombinationen el och diesel.

Mercedes kommande ”elsedan” ska lanseras år 2022 och kommer liksom alla andra bilar i EQ-serien att byggas på märkets MEA-plattform (Modular Electric Architecture). Vad modellnamnet blir är dock lite av en gåta eftersom EQ C redan är taget av EQ-seriens lilla suv. Sedan tidigare är även EQ A upptaget, öronmärkt för EQ-seriens halvkombi i ungefär samma storleksklass som vanliga A-klass.

Mercedes har som mål att släppa tio modeller under EQ-varumärket fram till och med 2025.

Först ut under EQ-namnet blir suven EQ C som ska komma ut på vägarna redan nästa år.