Foto: Daimler

Mercedes expanderar pakettjänst

Mercedes tar sin pakettjänst Chark vidare från Stuttgart till Berlin. Ägare av nyare Mercedesbilar kan få paket levererade till sin parkerade bil. Men ännu är tjänsten bara på teststadiet. 

Efter en testperiod i hemstaden Stuttgart, med över tusen levererade paket, lanserar nu Mercedes sin tjänst Chark även i huvudstaden Berlin. Tjänsten är möjlig för alla ägare av märkets personbilsmodeller samt V-klass, tillverkade från 2015 och senare.

Via en app kan de välja att få paket levererade till sin bil oavsett om den är privatägd, leasad eller tillhör ett företag. Förutom paket ska även saker som tvätt och matvaror kunna levereras till bilarna framöver.

Duell: Mercedes V 250 d mot Toyota Proace

Tjänsten ger budet en tillfällig kod som öppnar bilens lås en gång under ett bestämt tidsfönster. Bilen måste parkeras inom en radie av 500 meter från en angiven plats och även vara parkerad för fri access, ha dörrar stängda och sidorutorna uppvevade. Inga människor, djur eller värdesaker får finnas i bilen.

Foto: Daimler

Chark, som står för ”change the why you park” (nej, jag halkade inte på tangenterna), är fortfarande inne i en utvecklingsfas och i Berlin kommer blott 250 personer kunna ta del av tjänsten som dock är gratis under 30 dagar.

Tjänsten är utvecklad av Lab 1886 i samarbete med Liefery som även ligger bakom en liknande tjänst för Smartägare: ”smart ready to drop”.