Mercedes G 500 4x4 – fakta, film och bilder

Nu visar Mercedes upp mer av nya terrängmonstret G 500 4x4, har motor från nya supersportbilen.

https://youtu.be/fc7V7YPSwyg

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Mercedes meddelade nyligen att den galna skapelsen G 63 AMG 6x6 är slutsåld, men du som inte hann lägga in en beställning får nu ett annat alternativ.

Konceptbilen G 500 4x42 beskrivs av Mercedes som ”nära produktionsutförande” och delar mycket teknik med utgående sexhjulingen. Fram sitter stötfångare från AMG och längs sidorna har G 500 fått kraftiga skärmbreddare i kolfiber. Undertill sitter hasplåtar i stål om markfrigången på 45 centimeter inte skulle räcka till, G 500 rullar på 22-tumsfälgar med kraftiga 325/55-terrängdäck.

Drivkraft levereras av samma motor som sitter i nya supersportbilen Mercedes-AMG GT, en 4,0-liters V8 med dubbelturbo som levererar 422 hästkrafter.

G 500 4x42 har portalaxlar, som även sitter på bland annat Mercedes Unimog, och två fjädrar per hjul, varav den ena fjädern fungerar som vanligt och den andra är elektroniskt inställbar och kan ställas om från Comfort till Sport på 15 millisekunder.

Enligt Mercedes ska bilen kännas ”mer som en sportbil än terrängbil”, inte vad man kan tänka sig om en bil med markfrigång på som sagt 45 centimeter och vaddjup på en meter.

G 500 4x42 är inte långt från produktionsutförande men om den ska tas i produktion beslutar Mercedes baserat på hur den tas emot under världspremiären i Genève nästa vecka.