Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes G-klass i nytt sista utförande

Mercedes långkörare G-klass, eller Geländewagen om du så vill, rullar ut på en bilsalong för sista gången. Och då i värstingutförande.

Mercedes G-klass, som debuterade 1979, är populär som aldrig förr. 2016 var ett rekordår försäljningsmässigt och i somras tillverkades exemplar nummer 300 000. Men fastän siffrorna har pekat stadigt uppåt sedan 2009 väljer Mercedes att lägga ned modellen och på bilderna ser du hur den ser ut i sin sista nya version som kommer att presenteras under den kommande Frankfurtsalongen.

Modellen gör sorti med flaggan i topp då det är två Exklusive-versioner som ska visas upp: AMG G 63 och AMG G 65 med överdrivet exakta tyska prislappar på 163 125,20 och 287 658,70 euro, vilket är omkring 1 550 000 och 2 730 000 i svenska kronor. Eller vill du att vi också ska vara tyskt exakta? Okej, 1 548 465 kronor och 96 öre samt 2 730 600 kronor och 21 öre.

Bland de unika detaljerna märks AMG-dekalering, perforerad hasplåt, karossdetaljer i aluminiumstil och reservhjulshölje lackerad i bilens unika kulör AMG Monza Grey Magno. Hjulen mäter 21 tum och däcken 295/40. Fälgarna skiljer sig på de olika versionerna designmässigt.

Invändigt hittar vi läderklädsel i två nyanser. Sex kulörer finns att välja på och paneler kan fås i kolfiberimitation eller pianolack. Tekniskt rör det sig om samma bilar som tidigare.

En ny G-klass kommer snart att visas upp på salongerna och kommer i produktion nästa år. Nya och gamla G-klass kommer förmodligen att säljas samtidigt under en övergångsperiod.

Eftersom även Land Rover Defender har gått i pension får terrängnostalgiker förlita sig på Lada Niva, men inte vänta allt för länge då även den kommer gå samma väg till mötes.

Mercedes Geländewagen var en primitiv typ när vi i Teknikens Värld nummer 3/1981 testade den för första gången. ”Dåliga stolar, utspridda reglage, kass värmeanläggning… ingenting andas Mercedes – utom priset” lät summeringen. Foto: Ulf H Holmstedt