Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes GL 63 AMG officiell

Nu kommer turen till Mercedes GL att bli sportbilssnabb med den nya 557 hästkrafter starka AMG-motorn som känns igen från Mercedes ML och Geländewagen.

Så har turen fallit på Mercedes största suv GL att bli med den 5,5 liter stora V8-motorn som hos Mercedes kallas M 157. Mercedes GL 63 AMG blir den tredje suven från Mercedes med motorn, säger AMG-chefen Ola Källenius i ett pressmeddelande.

 – Nya GL 63 AMG kompletterar vårt prestandaorienterade fyrhjulsdrivna utbud. Utöver allroundern ML 63 AMG och de nyligen visade karaktärsstarka G 63 AMG och G65 AMG har GL 63 AMG fokus på att vara dynamisk och stilren.

 Den direktinsprutade M 157-motorn överladdas med hjälp av dubbla turboaggregat och vevhuset är gjort helt av aluminium. Motorns 557 hästkrafter har ett vridmoment på 760 newtonmeter vilket ger bilen sportbilssnabb acceleration upp till 100 kilometer i timmen på 4,9 sekunder. Det ger å andra sidan avtryck både i tank och plånbok – hejdar man sig lite och väljer att köra i vanlig takt kräver motorn 1,23 liter per mil i blandad körning, med koldioxidutsläpp på motsvarande 288 gram per kilometer. För att få stopp på ekipaget mäter bromsarna 390 x 36 milimeter fram och 345 x 26 millimeter bak.

 Kraften skickas ner till alla fyra hjul uppdelat bak/fram 60 respektive 40 procent via den sjuväxlade 7G-Troniclådan. För att hejda den väl tilltagna förbrukningen är start/stopp-system standardutrustning men bara om bilen körs i de lätt ironiskt döpta Eco eller Controlled Efficiency-läget. I det manuella läget och i sportläget kopplas allt bränslesnålande bort.

 Säljstart för nya Mercedes GL 63 AMG är inritad till november 2012.