Mercedes GLA facelift visar upp nya nosen

Mercedes minsta crossover-suv GLA ska i Detroit visas upp med nytt nylle. Här är första bilden.

I sommar är det fyra år sedan Mercedes visade upp crossovern GLA för första gången, en modell som konkurrerar med bland annat Audi Q3 och BMW X1 men också med Volvo V40 Cross Country.

Detroitsalongen, som smygstartar nu på söndag, ska en uppdaterad version av GLA visas upp. Inför presentationen har Mercedes nu skickat ut en så kallad teaserbild som visar nyheterna i fronten.

Trots att bilden är aningen mörk ser vi tydligt flera förändringar, exempelvis har grillen gjorts mer grovhuggen och nedre delen av fronten har fått runda dimljus. Spoilerpartiet har omarbetats och ser ut att husera större luftintag. Strålkastarna är i grunden desamma som tidigare men ljusarrangemanget verkar vara ommöblerat en aning, förmodligen delvis på grund av dimljusen tillkomst.

Andra förändringar som vi kan misstänka tar plats på GLA i och med uppdateringen är bakljusens layout samt små eventuella skönhetsingrepp på bakre stötfångaren. Även insidan lär vara uppdaterad och kanske Mercedes har hittat på en snyggare lösning för infotainmentskärmen som i dag ser ut som en läsplatta som monterats på instrumentbrädan.

Om några dagar får vi alla information om GLA facelift som sannolikt också innehåller uppdaterade motoralternativ.