Mercedes GLB har fått svenskt pris

Nya suven Mercedes GLB börjar närma sig sin svenska premiär. I och med det har modellen fått svenska prislappar. Från knappt 360 000 kronor kostar den ”lilla” suven.

För två och en halv månad sedan drog Mercedes av skynket som täckte helt nya suven GLB som vi bara ett par månader tidigare hade fått spana in i form av ett tufft koncept. Tidigare i dag drog Mercedes av ännu ett skynke som täckte GLB, dock inte ”vanliga” GLB utan prestandaversionen Mercedes-AMG GLB 35 4Matic med 306 frustande hästar under huven.

Nu har Mercedes-Benz Sverige skickat ut en lista innehållandes siffror som visar vad de olika versionerna av 4,63 meter långa GLB kostar. Men innan vi rabblar priser måste vi bara gå in på det här med storleken på GLB. På längden är större än gamla Volvo XC60, och den är bara två centimeter kortare än storebror GLC. Mercedes kallar GLB gärna för kompaktsuv, men det är lite missvisande. GLB är en mellanklass-suv, precis som GLC. Dessutom har GLB ett ess i rockärmen som inte GLC har, den kan fås i sjusitsigt utförande.

Instegspriset för GLB i Sverige är 358 900 kronor. För dessa pengar får du en GLB 180 d med 116-hästars dieselmotor som driver enbart framhjulen. Åttastegad automatlåda är standard i modellen, så även i GLB 200 d 4Matic som bjuder på en dieselmotor på 150 hästkrafter i kombination med fyrhjulsdrift. Detta större drivlinealternativ kostar från 392 900 kronor.

Är inte diesel din melodi finns även två bensinalternativ hos de svenska Mercedes-handlarna, nämligen GLB 200 med 163 hästkrafter och framhjulsdrift samt GLB 250 4Matic med 224 hästkrafter och fyrhjulsdrift. Förstnämnda kostar från 363 900 kronor medan sistnämnda börjar på 436 900 kronor.

En hel del utrustning ingår som standard, exempelvis MBUX-infotainmentsystemet med dubbla skärmar som ger en widescreen-upplevelse, LED-strålkastare och backkamera.

Vad som inte ingår i standardutrustningen är de två extra sittplatserna i en tredje sätesrad. För att göra GLB sjusitsig måste man lätta plånboken med ytterligare 8 600 kronor.

Behöver du än mer plats kan du välja till dragkrok, då får GLB dra upp till 1 800 kilo.

Mercedes GLB är beställningsbar från och med nu, dock med beräknad leverans till först efter årsskiftet.

Några priser för AMG-versionen finns ännu inte.