Foto: Illustration: theophiluschin.com

Mercedes GLC Cabriolet en möjlighet

Kan Land Rover så kan Mercedes. En av chefsingenjörerna hos sistnämnda företag är sugen på en cabrioletversion av nyligen visade GLC Coupé. Den skulle i så fall utmana Range Rover Evoque Cabriolet.

Taklösa suvar tillhör inte vanligheterna. I dagsläget finns det bara en i Range Rover Evoque Cabriolet som presenterades sent förra året. Tidigare hade även Nissan en i Murano CrossCabriolet, men den lades ned 2014 på grund av utebliven succé.

I framtiden kan en möjligtvis bli två, i alla fall om Michael Kelz har någonting att säga till om. Han är chefsingenjör för modellerna GLC, CLS och E-klass hos Mercedes. För Autocar berättar han att han är ett fan av Range Rover Evoque Cabriolet och att biltypens ökande popularitet skulle kunna göra en GLC Cabriolet realiserbar och livskraftig.

– Det skulle vara roligt, och det är faktiskt inte så mycket av en teknisk utmaning, säger han till den brittiska motortidningen.

Land Rover har en, i framtiden kanske Mercedes också har en.

Han serverar dock informationen med en brasklapp. Så som Mercedes modellprogram ser ut i dag finns det ingen plats för en GLC Cabriolet, framför allt inte produktionsmässigt. Michael Kelz säger att en i dag befintlig modell skulle behöva plockas bort ur programmet för att göra rum för en cabrioletsuv.

Mercedes GLC Coupé hade världspremiär på bilsalongen i New York förra veckan. Modellen är en femdörrars ”coupéversion” av redan marknadslanserade GLC. På bilden ovan ser vi en illustration där vanliga GLC har tappat taket. I verkligheten skulle GLC Cabriolet utgå från GLC Coupé.

Du som har minne som en häst kanske minns att Volkswagen också nosat på en taklös suv. Det var på Genèvesalongen förra månaden som de visade upp konceptbilen T-Cross Breeze.

Skulle du kunna tänka dig en taklös GLC Coupé? Foto: press photo, do not use for advertising purposes