Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes GLS officiell – omdöpt och omstöpt

Du kanske tror att det är en ny Mercedes-suv som presenteras? Då tror du fel, för detta är ansiktslyfta GL med nytt namn – Mercedes GLS.

https://youtu.be/GXGadvM2i_8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Mercedes största suv sedan 2006, GL, förnyar sig rejält när andra generationen nu har kommit halvvägs igenom livet. Det var under 2012 som nuvarande generation presenterade sig som ersättare till första generationen som hade hängt med sedan 2006. Och varje gång har den gjort det under modellbeteckningen GL, men när ansiktslyftet av tre år gamla X166 (Mercedes internbeteckning) i dag rullar in i rampljuset gör den det under nya beteckningen GLS, helt enligt Mercedes nya namngivningsstrategi.

Det är inte bara modellbeteckningen som har vuxit. Själva bilen har även den sträckt på sig. 513 centimeter på längden innebär en extra centimeter jämfört med innan uppdateringen. Däremot är bredden, höjden och axelavståndet identiska med tidigare – 193,4, 185 samt 307,5 centimeter.

Eftersom det rör sig om Mercedes flaggskepp i suvklassen är det en rymlig bil. Bagageutrymmet sväljer massiva 2 300 liter med nedfällt baksäte. Annars är det 680 liter som gäller, vilket är 15 liter mindre än i E-klass Kombi.

Max lastlängd är hela 212,4 centimeter och max lastvikt är 815 kilo. Ska det lastas i den mängden bagage gör man säkrast i att ställa ned den förbättrade Airmatic-luftfjädringen i lägsta läget, för i högsta läget är markfrigången hela 30,6 centimeter. Tänk dig då lasttröskelns höjd. Vaddjupet är för övrigt 60 centimeter i högsta läget.

Fyra motoralternativ finns till GLS, alla sammankopplade med drivning på alla fyra hjul och automatlåda, antingen sju- eller niostegad. Dieselalternativet heter GLS 350 d 4Matic och är utrustad med en V6-motor som ger 258 hästkrafter och 620 newtonmeter. Tidigare hette dieselalternativet BlueTec, men numera är det alltså ett litet ”d” som speglar att det sitter en oljebrännare under huven.

Bensinalternativen är tre stycken och instegsversionen heter GLS 400 4Matic. Den har biturbo-V6:a på 333 hästkrafter och 480 newtonmeter. Nästa steg på bensinsidan heter GLS 500 4Matic och innehåller en 455 hästkrafter och 700 newtonmeter stark V8.

V8-motor innehåller även prestandaversionen, tillika toppversionen Mercedes-AMG GLS 63 4Matic. Men då är det 585 hästkrafter och 760 newtonmeter som gäller.

Så småningom kommer troligtvis en extra lyxig Maybach-version av GLS.

Mercedes öppnar orderböckerna för nya GLS under november månad och leveranserna till kund påbörjas i mars 2016. Priserna i Tyskland börjar på motsvarade 588 000 kronor exklusive moms.