Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Daimler AG

Mercedes-Maybach S-klass – 5,5 meter lyxbil börjar säljas i Sverige

5,4 meter lyx. V8 med hybrid eller V12:a. 1,9 eller 2,6 miljoner. Det vattnas i munnen när vi läser fakta om Mercedes-Maybach nya lyxbil som nu börjar säljas i Sverige.

För inte allt för länge sedan visade Mercedes sin nya lyxbil S-klass. Vi har också sett eldrivna EQS med all tänkbar lyx.

Men Mercedes hade ännu lite mer lyx än så att visa upp. Här står nya Mercedes-Maybach S-klass – en superlyxbil som går att få i två versioner. Nu är det svensk säljstart för de två lyxbilarna och vi har fått svenska priser.

Foto: Daimler AG

Väljer du en V8 med mildhybrid blir beteckningen S 580 4Matic och prislappen börjar på 1 912 000 kronor. Motorn utvecklar 503 hästkrafter och du kan köra 0-100 km/h på 4,8 sekunder.

Väljer du en V12:a utan elektrifiering blir effektuttaget 612 hästkrafter. Det går då 0,3 sekunder snabbare upp till 100 km/h, om nu det är speciellt viktigt. Toppfarten är begränsad till 250 km/h på båda bilarna. Priset för denna version, S 680 4Matic, börjar på 2 635 000 kronor.

1 AV 2
Foto: Daimler AG
2 AV 2
Foto: Daimler AG

Rymligare i baksätet

Jämfört med en ”vanlig” S-klass har axelavståndet ökats med 18 centimeter vilket ger bra mycket mer benutrymme i baksätet. Bakaxeln behöver vara styrbar för att få runt den 5,4 meter långa bilen i stadstrafiken.

Som ni ser på bilden kommer Mercedes-Maybach med tvåtonslack och det finns totalt tio olika färgställningar. Bilen har aktiv brusreducering för bästa ljudkomfort. Vägbullret försvinner så gott som helt, enligt Mercedes.

Bakdörren kan öppnas elektriskt eller via en gest och den som sitter i baksätet kan njuta av helt egna bildskärmar kopplade till bilens dator med MBUX-system.

V12-motor, till mångas förtret. Foto: Daimler AG