Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes-Maybach S-klass facelift officiell

Uppdaterade Mercedes-Maybach S-klass täcks av i Genève men redan nu får vi ett smakprov. Bilderna visar något som… vi har sett förr?

Maybach som eget märke må ha gått i graven 2013 men lever än som en utrustningsgrad hos Mercedes och nu släpper man bilder och information och S-klass i det nya utförandet.

Mest utmärkande för den ”nya” bilen, som kommer att avtäckas under den kommande Genèvesalongen, är grillen vars ribbor nu löper vertikalt. Den kritstrecksrandiga kostymen har stått som förebild menar Mercedes och kopplar även designen till konceptet Mercedes-Maybach 6 men nog finns en tydlig koppling till de gamla Maybach-bilarna 57/62.

Att uppdaterade Mercedes-Maybach S-klass även kan fås med tvåtonslack förstärker kopplingen. Nio olika färgkombinationer ska finnas att välja på. En ny design på 20-tumsfälgarna presenteras också.

Invändigt adderas två nya kulörer: armagnac brun/svart och savanna beige/svart liksom nya utföranden på sömmar och paneler.

25 000 S-klass i Maybach-utförande har sålts sedan introduktionen 2015 och förra året var en av tio beställda S-klass i det utförandet. Största marknaderna är Kina, Ryssland och USA.

Du har väl inte missat artikeln när vår Mikael Stjerna levde ett dygn i utgående S-klass i Maybach-utförande? Den kan du läsa här.