Mercedes pickup X-klass – svensk lansering och pris

I november kommer Mercedes X-klass för första gången till Sverige. Då är det tänkt att landets hantverkare ska slå till på en premium-pickup. Från 315 900 kronor exklusive moms kostar kalaset.

Många kanske tänker att ”Va!?! Gör Mercedes en pickup?”. Så kan man absolut tänka, men blir du förvånad så var du förmodligen en aning frånvarande under historielektionerna i skolan (som om skolan pratade om bilar) och även måste du vara ganska ny här på teknikensvarld.se. Mercedes har nämligen byggt pickuper tidigare, som vi tidigare skrivit om och som du kan läsa här. W136 från 1940-talet kanske du inte kommer ihåg, däremot W114 och W115 bör få en klocka att ringa…

Nu är det i alla fall dags igen. Mercedes har skapat (med hjälp från Nissan då den är en Navara i grunden) en ny pickup vid namn X-klass, en modell som presenterades tidigare i somras och som i konceptutförande hade stor och pampig världspremiär på konsthallen Artipelag ute i Stockholms skärgård förra hösten.

Mercedes-Benz Sverige berättar i dag att X-klass nu finns att beställa och att de första exemplaren rullar ut på svenska vägar i november.

Två olika erbjudanden erbjuds X-klass i – Progressive Edition (gula bilen) och Power Edition (vita bilen). Förstnämnda är för kunder som vill sin X-klass lite mer robust i utförandet medan det andra alternativet är för dem som vill ha, enligt Mercedes, en större dos lyx.

Modellversionen vid Sverigeintroduktionen heter X 250 d och har en rak fyra på 190 hästkrafter och 450 newtonmeter. Oavsett om man väljer Progressive eller Power är det fyrhjulsdrift och sjustegad automatlåda som gäller då detta ingår i standardutrustningen. Standard är även backkamera och ljudanläggningen Audio 20.

X-klass interiör i Power-utförande.

Från 315 900 kronor exklusive moms kostar X 250 d 4Matic Progressive Edition. Då ingår dragkrok. För ytterligare 45 000 kronor, det vill säga 360 900 kronor exklusive moms, får man X 250 d 4Matic Power Edition som bland annat innehåller elektriskt justerbara framstolar och skjutfönster, 19-tumsfälgar, takrails, tvåzons klimatanläggning, LED-ljus och sidosteg.

Priserna är exklusive moms då Mercedes försäljning främst riktar sig till företag, exempelvis hantverkare. Men är du privatperson och kanske vill ha den till älgjakten i höst, plussa då bara på momsen så vet du vad du får betala för X-klass

X-klass, som Mercedes ser som ett alternativ till suven, har får max lasta ett ton och har en maximal släpvagnsvikt på 3,5 ton. Flaket beskrivs dessutom som klassens första där en Europa-pall på bredden ryms.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Du får du de senaste nyheterna direkt till din epost – varje vardag.

Din epostadress