Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes S 65 AMG Coupé
Mercedes S 65 AMG Coupé
Mercedes S 65 AMG Coupé
Mercedes S 65 AMG Coupé

Mercedes planerar AMG Sport, ett halvsteg mot AMG

Audi har gjort det länge med sina S-modeller. BMW likaså med sina M Performance. Nu ska Mercedes göra samma sak – med modeller kallade AMG Sport, halvvägs upp till toppmodellen AMG.

Tyska premiummärkens värstingvagnar har olika namn. RS om det är Audi, M om det är BMW och AMG om det är Mercedes. Något både Audi och BMW har är bilar som är ett halvsteg upp mot toppversionen, S-modeller respektive M Performance-modeller. Det har hittills Mercedes saknat, i alla fall på riktigt samma sätt.

Nu ska det dock bli ändring på det. Fler källor pratar om att Mercedes är på gång att lansera modellvarianter med tillägget AMG Sport, som alltså ska vara ett halvsteg under de renodlade AMG-modellerna i hierarkin.

AMG Sport-modellerna kommer att få ett gäng egna detaljer exteriört och interiört, i form av styling som indikerar de sportigare ambitionerna. Utöver detta ska även uppgraderade motorer göra att det inte bara är visuellt som steget upp till AMG Sport sker.

”Vi har sett ökad efterfrågan på våra uttalat sportigare modeller, både gällande bensin och diesel, och kommer därför att utöka vårt utbud med en linje nya bilar som utvecklats i samarbete med AMG”, ska en källa inom Mercedes ha sagt i ett uttalande till brittiska tidskriften Autocar.

AMG Sport kommer alltså att finnas med både bensin- och dieselmotorer (om än inte nödvändigtvis båda alternativen till alla modeller) och kommer att vara tillgängligt på de flesta modellserier i Mercedesprogrammet – A-, C-, E-, S-, GL- och M-klass, samt GLK och GLA. I alla fall om vi ska tro de senaste uppgifterna.

Först ut ska C 450 AMG Sport bli, med debut senare i år. Modellen kommer att få en uppgraderad version av treliters turbomatade V6:an från C 400 och ett effektuttag på 367 hästkrafter. Ett stycke över vanliga C400, men ändå ett rejält stycke lägre än kommande C 63 AMG.