Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes S-klass Cabriolet visar upp sig

Den sedan 2006 het efterlängtade lyxcabrioleten från Mercedes är på ingång. Här är första officiella illustrationen innan den riktiga bilen gör entré på Frankfurtsalongen nästa månad.

Kommer du ihåg konceptbilen Ocean Drive som Mercedes visade på Detroitsalongen i början av 2006? Den var en stor fyrdörrarscabriolet à la S-klass. Sedan dess har många gått och hoppats och längtat efter en stor cabriolet med fyra dörrar från Stuttgart. Nu är det snart dags, men med en liten skillnad.

Nya S-klass finns i dagsläget i tre olika versioner, den vanliga, den långa och den slanka. Den sistnämnda är coupéversionen som dök upp förra året och som fungerar som ersättare till tidigare lyxcoupén CL.

Det pratades vid coupélanseringen om en kommande cabrioletversion, något Mercedes inte ville bekräfta då. Men så blir det, S-klass kommer i taklöst utförande och det blir på bilsalongen i Frankfurt nästa månad som den visas upp för världen för första gången.

Bilden ovan är en illustration som Mercedes skickat ut för att ge oss en hint om vad vi har att vänta oss. Som vi ser ger bilen en gnutta Ocean Drive-känsla, men den saknar tyvärr två bakdörrar. Mercedes har helt enkelt utgått från coupéversionen, kapat taket och anpassat framför allt bakänden för att kunna husa det stora, välisolerade tygtaket i nedfällt läge. Trots två dörrar färre än vad många hoppats på är S-klass Cabriolet en fyrsitsig kärra, till skillnad från SL.

Maskinellt lär det bli samma motorpalett som i coupésyskonet, det vill säga S 500, AMG S 63 och AMG S 65 varav de två förstnämnda går att få med fyrhjulsdrift.