Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes S-klass Coupé – konceptbilen officiell

Vad sägs om 505 centimeter sensuella former och en av bilvärldens rymligaste och lyxigaste kupéer? Det är precis vad Mercedes erbjuder i nya konceptet S-klass Coupé.

Mercedes följer upp den teknikstinna lyxsedanen S-klass som visades i våras med en coupéversion av densamma. Det har länge varit känt att Mercedes slopar CL-beteckningen till förmån för modellnamnet S-klass Coupé och här är det slutgiltiga beviset – Mercedes S-klass Coupé Concept.

Bilen som ställs ut i Frankfurt är alltså en konceptbil men formerna väntas gå i produktion mer eller mindre oförändrade. S-klass Coupé känns genast igen som en Mercedes även om den bjuder på en del nya designgrepp. Fronten är en blandning av nya S- och A-klass och baktill finns samma rundade bakdel som på SLS, om än i ny, elegant tappning. Den mest utmärkande linjen är midjan som börjar vid främre hjulhuset och sluttar långsamt bakåt.

Invändigt syns det tydligare att bilen är ett koncept, de sparsmakade stolarna och de futuristiska dörrsidorna lär inte följa med till produktionslinan. Från nya S-klass känner vi däremot igen instrumentpanelen som ger ett väldigt stort och brett intryck. Coupén får samma stora skärm som visar alla instrument, navigation och övriga funktioner. Den tvåekrade ratten från S-klass får dock maka på sig till förmån för en treekrad variant.

Mercedes största coupémodeller har av tradition varit stora som skepp och S-klass Coupé ser inte ut att bli något undantag. Konceptbilen mäter 505x196x141 centimeter och har ett axelavstånd på 295 centimeter. Hjulbasen är därmed bara centimetern kortare än på utgående CL men karossen är fem centimeter kortare.

Konceptbilen drivs av en V8-motor med dubbelturbo, 455 hästkrafter och 700 newtonmeter – ett motoralternativ som ger beteckningen S 500. Fler motoralternativ kommer förstås och kanske får vi även se en coupémodell av S 500 Plug-in Hybrid.

https://youtu.be/pFmeOz9dNuk?width=575&height=353