Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes SL 65 AMG – V12-monstret är tillbaka

Med 630 hästkrafter och 1 000 newtonmeter ur sin dubbelturbomatade V12 är Mercedes SL 65 AMG tillbaka. Men kommer den kannibalisera på den numera motorsvagare SLS?

Att göra en bil för bra i förhållande till sina mer bemedlade syskonmodeller har inte alltid setts som en bra lösning att få lönsamhet i modellutbudet. Ändå är det vad Mercedes gjort med nya SL 65 AMG i och med att man skohornat ner en sex liter stor dubbelturbomatad V12 i den nyligen lanserade bilen. Effekten hamnar nämligen på 630 hästkrafter, vilket säkert sätter fart på bilen men än viktigare –det är nästan 60 hästar fler än i flaggskeppet i Mercedes sportbilsutbud, SLS. Och det monstruösa vridmomentet på 1 000 newtonmeter är 320 fler än i måsvinge-Mercan.

 Men dessvärre är det bara där SL 65 AMG vinner sifferkriget mot SLS. 0-100-tiden på fyra sekunder blankt är lite långsammare än SLS 3,8 sekunder och SL 65 AMG:s 1 950 kilo är drygt 300 kilo tyngre än i måsvingen.

 Sprinten upp till 200 är färdig efter 11,8 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 kilometer i timmen. 

 För att driva V12-motorns alla hästkrafter och turboaggregat behöver SL 65 AMG 1,16 liter per mil i blandad körning, vilket motsvarar ett koldioxidutsläpp på 270 gram per kilometer. 

 Andra nyheter på SL 65 AMG är det nya ”AMG-ansiktet” med en ny grill och luftintag i fronten. Enligt Mercedes kommer framtida AMG-modeller apa efter just det här utseendet, men det är alltså SL 65 AMG som blir först. 

 Mer om nya SL kan du läsa i länkarna här nedan.