Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes SL facelift är här

Mercedes uppdaterar muskelcabrioleten SL, nu delar de med sig av en mängd bilder.

I förra veckan fick vi se en smygtitt på ansiktslyfta SL och nu får vi se den i sin helhet. Premiärvisning kommer att ske under bilsalongen i Los Angeles nästa vecka, men Mercedes har redan släppt en hel del bilder på den uppdaterade modellen.

Standardversionen av SL har en så kallad diamatgrill som flankeras av AMG GT-liknande LED-strålkastare, samt kompletteras av en nydesignad stötfångare med större luftintag. Förändringarna i bakänden är färre, de tidigare vita fälten i bakljusen är borta och stötfångaren har förändrats minimalt.

AMG-versionerna har ett något vassare utseende.AMG-versionerna har ett något vassare utseende.AMG-versionerna har ett något vassare utseende.
AMG-versionerna har ett något vassare utseende.

AMG-versionerna har en något avvikande design med annan grill, kolfiberdetaljer och en del extra kromdetaljer.

I kupén har infotainmentsystemet fått en större skärm, men i övrigt är den utseendet i stort sett oförändrat mot för tidigare.

Än så länge delar Mercedes inte med sig av några uppgifter angående motorerna, förutom att de ska vara starkare och kopplas till en niostegad automatlåda. Uppdaterade SL har även Activa stötdämpare samt funktionen att den kan ”luta” i kruvorna, en funktion som vi först fick se på S-klass Coupé.

I nuläget är det oklart när den kommer till Sverige eller vad den kommer att kosta.