Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes SLS AMG Black Series
Mercedes SLS AMG Black Series
Mercedes SLS AMG Black Series
Mercedes SLS AMG Black Series Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes SLS AMG Black Series på ingång

Som om inte Mercedes måsvinge SLS AMG är gott nog så flaggar nu en AMG-chef för en Black Series-variant. Räkna då med extra effekt (mer än 571 hk) och lättare matchvikt.

Förr var det enkelt. Ville man ha en värsting-Merca siktade man in sig på modellversionen med AMG-emblem på bakluckan. Men numera är det inte lika enkelt, för vill man vara värsta Mercedes-ägaren i kvarteret så får man slänga upp ännu lite mer pengar och köpa Black Series-varianten av AMG-versionen.

 Har du en granne som har den hyllade måsvingen SLS AMG stående på uppfarten (och förhoppningsvis även kör den) så kan din chans att knäcka grannen vara på ingång.

 Mercedes AMG-divisions utvecklingschef och tillika styrelsemedlem, Tobias Moers, berättade alldeles nyligen för amerikanska Motor Trend att AMG bara måste göra en SLS AMG Black Series. Uttalandet får vi mer eller mindre se som en bekräftelse på att det kommer just en sådan modellversion.

 Exakt vad en SLS AMG Black Series kommer att innebära vet vi inte i dagsläget, inte mer än att effekten lär skruvas upp en hyfsad bra bit över 600-strecket och att originalbilens tjänstevikt på 1695 kilo lär bantas ned en hel del. Förmodligen ses också transmission, bromsar, avgassystem och annat över.

 Exakt när en Black Series av SLS AMG väntas dyka upp vet vi inte heller. Vad vi åtminstone vet är att du gör bäst i att njuta av de 49 bilderna i bildgalleriet nedan som visar tävlingsbilen Mercedes SLS AMG GT3 som faktiskt är gatlegal. Annars hade den inte fått deltaga i GT3-tävlingarna enligt FIA:s reglemente.