Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes SLS AMG Matt Edition
Mercedes SLS AMG Matt Edition
Mercedes SLS AMG Matt Edition
Mercedes SLS AMG Matt Edition

Mercedes SLS AMG Matt Edition till Japan

Mercedes bygger totalt 20 specialversioner av SLS AMG för den japanska marknaden. Gemensamt för alla är matt lack med kontrasterande karossdetaljer.

Om du ögonaböj beger dig till Japan har du kanske chans att lägga en beställning på en specialversion av Mercedes SLS AMG som är dedikerad för just den japanska marknaden. Specialversionen har fått tilläggsnamnet Matt Edition och finns i tre olika utföranden, alla med matt karossfärg.

 Den ena är SLS AMG Roadster i mattsvart kulör kallad Magno Night. Suffletten är svart medan ribban och stjärnan i grillen, ribborna i luftslitsarna på framskärmarna, fälgkanterna samt tanklocket är i kontrasterande rött. Interiört är det klätt i rött och svart läder och speciella golvmattor.

 Fem exemplar av den mattsvarta roadstern blir det, där var och en kostar motsvarande drygt 2,7 miljoner kronor.

 Andra alternativen är också en roadster, men i mattvit exteriörfärg kallad Magno Cashmere White. Detaljerna som på den svarta var röda är på denna vita variant svarta. Blev det rörigt där kanske? Vit bil med svarta detaljer helt enkelt. Inredningen är ljus i denna specialversion.

 Fem exemplar även av denna, till samma pris som för den svarta. Det vill säga drygt 2,7 miljoner kronor.

 Tredje och sista specialversionen är SLS AMG Coupé som är identiskt med den vita roadstern, bortsett från att suffletten ersatts med riktigt tak. Tio exemplar är aktuella av denna version som är något billigare än de två övriga – drygt 2,6 miljoner kronor med dagens yenkurs.

 Vilken specialversion hade du valt?