Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110505-mercedes-sls-roadster
110505-mercedes-sls-roadster
110505-mercedes-sls-roadster
110505-mercedes-sls-roadster

Mercedes SLS AMG Roadster nästan officiell

Så här ser måsvingemercan ut när den inte har måsvingar. Mercedes har släppt de första bilderna på SLS AMG Roadster som byter spektakulära dörrar mot en traditionell tygsufflett.

Den har figurerat lättklädd på en mängd spionbilder och de flesta vet nog redan ungefär hur den ser ut, ändå försöker Mercedes dra ut lite på den spänning som eventuellt finns kvar inför lanseringen av SLS AMG Roadster. De första bilder som Mercedes nu har släppt visar precis hur bilen ser ut, men av någon anledning har Mercedes tejpat över Mercedes-stjärnorna och delar av lampglasen fram och bak.

Vad de däremot inte har försökt täcka över är det som verkligen är intressant – taket. Vanliga SLS AMG som bekant fast plåttak och spektakulära måsvingedörrar, av detta finns inget kvar på Roadster-varianten. Här är det traditionellt tygtak och vanliga dörrar som gäller. Hur kommer då denna supersportbil fungera utan en fast takkonstruktion i kurvorna? Riktigt bra, om man får tro Mercedes. Grundkonstruktionen i aluminium utvecklades med både coupén och cabben i åtanke och för att kompensera för plåttaket har SLS AMG Roadster fått kraftiga sidobalkar samt en extra tvärbalk strax bakom motorn. Trots de extra delarna väger Roadster-versionen endast två kilo mer än coupén. Det fällbara tygtaket är tillverkat i tre olika sorters tyg och magnesium, stål och aluminium som utgör stommen. Ned- och uppfällning kan genomföras i farter upp till 50 km/h.

Precis som på vanliga SLS AMG har Mercedes satt en elektronisk fartspärr vid 317 km/h. Den riktiga premiären är förlagd till Frankfurtsalongen i september och kort därefter väntas SLS AMG Roadster nå bilhallarna.

Test och provkörningar

Läs mer