Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes SLS AMGMercedes SLS AMGMercedes SLS AMG
Mercedes SLS AMG Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes SLS AMG tas ur produktion 2014

Från Tyskland nås vi av uppgifter om att Mercedes gör sig redo för att ta måsvingen – SLS AMG – ur produktion. Nya måsvingens era kan ta slut redan nästa år då Mercedes måste göra plats för efterträdaren.

Om du har planer på att beställa en ny Mercedes SLS AMG kan det vara läge att göra det nu. Mercedes-bloggen mercedes-benz-passion.com rapporterar nämligen att produktionen av SLS AMG kommer att stoppas i mars nästa år.

 Anledningen till produktionsstoppet är naturens gång, SLS AMG har då hunnit bli fem år gammal som modell och fabriken i Sindelfingen behöver ställas om för tillverkningen av efterträdaren. Om denna är inte mycket känt, förutom att den kan komma att kallas SLC, få internkoden C190 och att den blir något mindre och billigare än SLS för att bättre konkurrera med Porsche 911. En V8 med dubbelturbo och omkring 500 hästkrafter är att vänta.

 Tidigare uppgifter har pekat på en lansering av SLC under våren 2015 men de senaste nyheterna från Tyskland pekar på att det kanske blir tidigare än så.