Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes teasar tredje generationen CLS

Om lite drygt två veckor är det tänkt att nya generationen Mercedes CLS ska visas på Los Angeles Auto Show. Men redan nu har Mercedes släppt den första teaserbilden på den svepande fyrdörrarscoupén.

Första generationen Mercedes CLS var med sin slanka coupéform och fyra dörrar något av en stilbildare när den började säljas år 2005. Modellen byggdes på samma plattform som dåvarande generationen E-klass och tillverkades fram till och med andra halvan av 2010 innan den 2011 ersattes av den nuvarande, andra generationen CLS.

Dagens CLS har med andra ord lite mer än sex år på nacken, och det är nu dags för en helt ny generation. Den nya modellen kommer att visas på Los Angeles Auto Show som öppnar sina dörrar för allmänheten den 1 december.

Men i vanlig ordning har Mercedes försett oss med en teaserbild redan innan den publika premiären. Bilden är dunkel men det går ändå att urskilja fronten ganska väl.

Nya CLS ser ut att få nya LED-strålkastare som är något spetsigare i formen jämfört med nuvarande modell, en lång huv likt sin föregångare, och märkets signifikativa treuddiga stjärna hamnar i mitten av en uppdaterad ”diamantgrill” tillsammans med en horisontellt dragen linje (ett drag som redan finns på dagens ansiktslyfta CLS).

Motormässigt förväntas CLS komma med en 3-liters turbomatad rak sexa. Det ryktas även om fyrcylindriga alternativ till instegsversionen.

En prestandaversion kallad Mercedes-AMG CLS 53 väntas dyka upp senare, medan dagens flaggskepp CLS 63 AMG utgår till förmån för nya Mercedes-AMG GT sedan .

”Kombin” Shooting brake ser också ut att försvinna i och med den nya generationen.