Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mercedes V-klass lanseras i lyxigt Exclusive-utförande

Mercedes lanserar V-klass i Exclusive-utförande. En lyxigare variant av minibussen, för kunder som vill frakta folk med stil.

Exclusive-versionen får bland annat ett öppningsbart panoramaglastak, nappa-läder, instrumentbräda i borstad metall och självklart ett kylt förvaringsutrymme mellan framstolarna.

Ett Exlcusive-märke och speciella 19-tumsfälgar kännetecknar att det här är en lite finare minibuss än resterande V-modeller.

I tillägg till lyxdetaljerna inkluderar Exclusive-modellen även en rad tekniska hjälpmedel, bland annat trötthetsvarnare, sidvindsassistent och parkeringshjälp med 360-graderskamera.

Priserna för flaggskeppsversionen startar på ungefär 75 000 euro i Tyskland. Svenska priser är ännu inte officiella.

Borstad aluminium utmärker Exclusive-versionen på insidan.Borstad aluminium utmärker Exclusive-versionen på insidan.Borstad aluminium utmärker Exclusive-versionen på insidan.
Borstad aluminium utmärker Exclusive-versionen på insidan.

Denna vagn är dock inte i närheten av den lyx som exempelvis Mercedes Viano Vision Diamond visade upp för några år sedan.

Missa inte att läsa vår provkörning av nya V-klass, som redan i standardutförandet är betydligt lyxigare än sin föregångare.

 Ett emblem på utsidan visar att det är en lyxigare variant av nya V-klass.