Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes V-klass uppdateras med ny teknik

EQV, Marco Polo, eVito och Vito. Mercedes V-klass finns i en uppsjö versioner och nu uppdateras alla med delvis nytt utseende och ny teknik.

Från år 2026 kommer Mercedes att lansera en rad nya skåp-, MPV- och bussmodeller baserade på en helelektrifierad plattformsarkitektur som kallas VAN.EA. I väntan på den får vi hålla till godo med gamla goda V-klass som till modellår 2024 uppdateras med nytt utseende och ny teknik. Uppdateringarna införs på V-klass, V-klass Marco Polo, Vito, e-Vito och EQV och nyheterna syns mest i fronten och på förarplats.

De personbilsinredda V-klass, V-klass Marco Polo och EQV begåvas med en ny grill som som är LED-upplyst medan den påkostade V-klass Executive nu anses så fin i kanten att den får bära den den upprättstående Mercedes-stjärnan på motorhuven. Det har ingen V-klass fått tidigare och då finns det väl ingen riktig anledning att köpa S-klass i stället för en V-klass Executive?

Alla bilar i V-klassen får nu den senaste utgåvan av infotainmentsystemet Mbux. Arbetsbilarna Vito och eVito får en lite enklare variant med en 5,5 tumsskärm framför ratten och en 10,25 tum stor pekskärm medan de andra får två 12,3-tumsskärmar som sitter ihop i en enhet. Därtill är mittkonsolen ombyggd med en plats för trådlös laddning av mobiltelefon. Nu kan man också få bekvämligheter som rattvärme, nyckellöst system och interiörbelysning i 64 färger.