Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series Concept
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series Concept
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series Concept
Mercedes CLA 45 AMG Racing Series Concept Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Mercedes vill tävla med CLA 45 AMG

Mercedes är sugna på att ge sig ut på banan med CLA 45 AMG. Till Frankfurt skickar de därför ett racekoncept som visar hur en tävlingsversion av CLA skulle kunna se ut.

Utöver nya S-klassen och minisuven GLA åker Mercedes till Frankfurt med konceptbilen CLA 45 AMG Racing Series. Syftet med att skicka en racerbil till Frankfurt är så enkelt som att man vill känna kunderna på pulsen. Mercedes har sålt 63 exemplar av SLS AMG GT3 som har körts i många stora internationella lopp och nu vill man göra samma sak med CLA. Om tillräckligt många visar intresse för att köpa tävlingsversionen av CLA kommer Mercedes att börja bygga den.

 – Med CLA 45 AMG Racing Series ger vi en förhandsvisning av en spännande racingbil för kunderna. Den stora framgången med SLS AMG GT3, som nu körs av kundteam på fem kontinenter, gör att vi är självsäkra och nu vill vi även erbjuda teamen en konkurrenskraftig racingbil i det fyrcylindriga segmentet, säger AMG-chefen Ola Källenius.

 CLA 45 AMG Racing Series är i grunden en vanlig CLA 45 AMG men med en rad förändringar. Spårvidden är ökad och fjädringen är fullt inställbar, bland mycket annat. Likt SLS AMG GT3 har raceversionen av CLA utvecklats genom ett samarbete mellan Mercedes AMG och HWA AG som även bygger Mercedes DTM-bilar.