Mercedes visar mer av nya CLS

I helgen bjöd Mercedes på en första bild på nya generationen CLS. Ny vecka och ny bild, denna gång får vi se insidan.

Det var i går som vi fick se nosen hos nya Mercedes CLS, tredje generationen som har publik världspremiär på bilsalongen i Los Angeles om en vecka. Trots dålig ljussättning kunde vi se att fronten andas en del AMG GT, mycket tack vare de nya strålkastarna med LED-ljus i skarpa vinklar.

I dag bjuder Mercedes på ännu en teaserbild och denna gång är det en del av insidan vi får se, instrumenteringen närmare bestämt.

Vad vi ser på bilden är att nya CLS får samma instrumentering som E-klass redan har med den widescreen-display som finns i det så kallade teknikpaketet. Om CLS får ta del av de analoga mätarna som E-klass har i standardutförande återstår att se.

Den stora displayen som löper från mätarhuset ut över mittkonsolen består av två skärmar på vardera 12,3 tum men som tack vare en stor täckande glasyta samt svart mellanrum ger illusionen av en stor skärm.

Ventilationsutblåsen under skärmen, till höger om startknappen, är fyra till antalet – precis som hos E-klass. Dessa är utformade som turbiner, ett utseende som inte finns till E-klass i sedan- och kombiutförande men däremot till E-klass Coupé och Cabriolet. I sedan- och kombiversionen är det vanliga, horisontella ribbor som utgör gallret.

”Turbinblåsen” i CLS ser ut att kunna färgsättas enligt den panelbelysning som E-klass kan utrustas med och som innehåller 64 olika färger.

Om en vecka får vi alltså reda på mer, sannolikt väntar fler teaserbilder de kommande dagarna.