Mercedes X-klass kan få V8 med över 450 hästkrafter

I dag finns Mercedes pickup X-klass med dieselfyror under huven. Snart kommer även en V6-maskin. Någon V8 har inte förts på tal, förrän nu…

När vi var iväg och körde Mercedes X-klass på andra sidan av jordklotet imponerades vi av pickupens väghållning och halvskämtade om att Mercedes borde ta fram en AMG-modell för att slå till med en rekordtid för pickuper runt Nürburgring. Nu visar det sig att det kanske kan bli så, ingenting är nämligen uteslutet.

LÄS MER: Mercedes X-klass får ännu större flak

Det är australiensiska Drive som har snackat lite med chefsingenjör Frank Schumacher, ansvarig för X-klass. Han säger att Mercedes inte bara är redo för en V6-maskin för att sätta rivalen Volkswagen Amarok på plats, det kan nämligen bli mer än så.

Om efterfrågan finns så kan de tänka sig att trycka ned en V8 under huven. Tydligen var han lite avig till att nämna V8:an på 4,0 liter som används i AMG-sammanhang där den ger från strax över 500 till en bra bit över 600 hästkrafter. Samma motor finns i en mer civiliserad version, som i S 560:s fall, där den ger 469 hästkrafter.

LÄS MER: Duell mellan Fiat Fullback och Isuzu D-Max

Om Mercedes skulle få för sig att slänga ned en V8 bakom stjärnan i fronten, räkna då inte med att den kommer till Sverige. Efterfrågan här skulle sannolikt vara på tok för liten.