Foto: Mikael Ullén

Mest irriterande synderna i trafiken

Det finns mycket att klaga på i trafiken och hos våra medtrafikanter. Men vad irriterar egentligen mest? Bilister som inte blinkar, bilar som likt ett plåster fastnar i häcken på andra eller de som envisas med att åka i mittfilen? Låt oss ta reda på det, en gång för alla.

Ingen är perfekt i trafiken, inte ens du, trots att drygt var femte svensk säger att de aldrig bryter mot lagar och regler när de sitter bakom ratten.

Det finns en mängd olika illgärningar som praktiseras på svenska vägar varje dag, vissa av dem oftare än andra och några av dem grövre än övriga.

Den mest förekommande trafiksynden är förmodligen utebliven användning av körriktningsvisare, eller blinkers som vi säger i ett mer vardagligt tal. Blinkersanvändningen är låg bland svenska trafikanter, det har tidigare undersökningar slagit fast, inte minst den undersökning som Motormännen genomförde för ett antal år sedan. Då kom det fram att mer än hälften av bilisterna struntar i att blinka när de svänger, kör ut ur cirkulationsplats eller byter fil. Kör du motorcykel? Bli inte förbannad på bilisterna, MC-förarna är tydligen ännu sämre på att använda blinkers.

Men är utebliven blinkersanvändning verkligen den trafiksynd som irriterar mest? Kanske, men för att ta reda på det vill vi nu veta vad som irriterar dig mest i trafiken? Svara på vår undersökning ovan, där vi plockat fram några av de mest irriterande trafiksynderna, och motivera gärna ditt svar med en kommentar nedan.

Ordet är fritt – och ditt!

Du vet den där till vänster om ratten... Publicerat av Teknikens Värld den 8 februari 2017